Cafeaua

Caffé Negro

Originile acestei plante se pierd în negura timpului, și sunt cufundateîn legendă. Originară probabil dintr-o regiune numită Kaffa, în Etiopia,planta de cafea necesită un climat cald și umed, și astăzi cele mai multeplante de calitate premium sunt cultivate în cea mai mare parte de America de Sud și Centrală.

Pentru amestecurile sale, Caffè Negro selectează cele mai bune cafele din Costa Rica,Guatemala, Brazilia, Nicaragua și El Salvador în America, împreunăcu plantații din Etiopia, locul unde cafeaua a luat nastere.

De unde provine cafeaua noastră?

Costa Rica

Costa Rica datorează mult comerțul de cafea, ce aici se numește Grano de oro, sau boaba de aur. Primii saci de cafea au fost exportati în Panama, Chile și Angliaîn anii 1920 și 1930; de atunci, producția de cafea în Costa Rica, care iese în evidență datorită calității sale înalte, a fost întotdeauna o sursă de mândrie, și o importantă resursă pentru țară.Zona este ideală: solul este vulcanic, bogat în azot și fosfați, precum și climatul la inalte altitudini este perfect pentru cresterea cafelei, între 1400 și 1700 de metri deasupra nivelului mării.

Guatemala

În Guatemala, cultivarea cafelei datează din 1773, și a fost introdusă de iezuiti. Producția lor este una dintre cele mai bune din lume, mai ales cea la altitudini mai mari:aerul rece din munții Cuchumatanes permite cafelei să fie crescută până la 1.900 de metri. Cele mai larg cultivate sunt soiurile spălate Arabica și Robusta.Arabica este un produs cu un parfum picant și cu o usoară aromă de ciocolată.

Brazilia

Brazilia este primul producator mondial de cafea arabica și distribuitor principal al lumii.Cafeaua este cultivată la altitudini variate, de la 200 la 1.000 de metri deasupra nivelului mării.Arabica fiind produsul exportat in cantități industriale.

Nicaragua

Cultivarea cafelei în Nicaragua este un fenomen relativ recent în comparație cu alte părți ale Americii de Sud , dar calitatea este excelentă cu toate acestea. Plantatile sunt prezente la mai mult sau mai puțin toate altitudinile, de la 500 la 2000 de metri deasupra nivelului mării.În special si demn de remarcat este faptul că Nicaragua creștecele mai mari boabe de cafea din lume, Maragogype Cel mai mare soi de plante Arabica, din acest motiv sunt numite “Elephant Beans“ (Boabe Elefant).

EL Salvador

Situată la sud de Guatemala, El Salvador produce Arabica cafea naturală spălată, și Maragogype, în special pentru piețele străine – De fapt, 2/3 din producție este destinată pentru export. Cafeaua este produsă la altitudini ridicate și se caracterizează printr-un gust ușor, moale și aciditate moderată; cafeaua de la altitudini mai mici, în schimb, are un miez mai plin și se numește Central Standard.

Etiopia

În Etiopia, și mai precis în regiunea Kaffa, cafeaua crește natural: Etiopia este singura țară din lume în cazul în care plantele sunt găsite în sălbaticie. Soiurile tipice gasite în zonă sunt Harrar și Ghimbi.

Ce ne face diferiți?

Prajirea

Prăjirea cafelei este etapa centrală a producției de cafea și este esențială pentru a crea un produs de calitate.

Un bob de cafea, atunci când aceasta este încă verde, este prăjit cu aer cald pentru a il face ușor, fragil și a ii oferi acea aroma deosebita, care a creat o băutură iubită atât în Vest cât și Est.

Tradiționalism și modernism, pasiune și experiență; acestea sunt ingredientele pe care le folosim pentru a oferi amestecurile de cafea de înaltă calitate pentru clienții noștri.

HORECA
Linia noastră CATERING BAR este pentru toți cei care lucrează cu cafea: cafeaua noastră en-gros va satisface atât profesioniștii cât și cei mai pretențioși clienți.

Vending

Linia noastră pentru FAMILIE SI BIROU, în schimb, ar dori să ofere plăcerea și arta tuturor ce doresc a se bucura de produsul nostru acasă sau la birou.

AUTOMATIC LINE DISTRIBUTION, într-un aspect atractiv și practic, oferă un serviciu ideal pentru fabrici, birouri și locuri de muncă.
Atât pentru cafeaua de vânzare cu amănuntul și in masă, noi oferim amestecuri cu un gust sofisticat și persistent, realizate cu cele mai bune și mai aromate cafele din lume.

Pentru cafea de înaltă calitate, procesul de prăjire trebuie să beneficieze de experiența acumulată în timp, cât și de cele mai inovative procese.

Selectăm materii prime cu o grijă obsesivă; experiența noastră ghidează procesele companiei și utilizarea resurselor tehnice de top, ne permit să obținem cele mai bune rezultate. Grație acestui amestec special, timp de peste 50 de ani Torrefazione Caffè Negro a fost în măsură să ofere produse excelente la preturi cu adevarat competitive.